LEXI GAMES     You are currently signed out of My Fennux  |  Sign In   
العربية  | Dutch | English | Français | German | Polski | Português | Romanian | Español
Fennux Beginners Gids | Fok Instructies | Handwerken & Wensput Gids | Duel Gids

Fennux Beginners Gids


Hallo Fennux liefhebbers, welkom bij de officiÎle gids om van start te kunnen gaan met de Fennux! Lees deze gids zorgvuldig, zodat je goed begrijpt hoe ons foksysteem werkt.

Als om wat voor reden fokken niet iets voor jou is, maar je het wel leuk vindt om een Fennux als huisdier te hebben die niet eet, dan kan je een Eternal Pet Crystal kopen op de OfficiÎle Fennux SimKRIJG ALLE SPULLEN GELEVERD UIT JE FENNUX STARTERS CRATE


1.) Rez de 'Fennux Crate'.

2.) Klik op de Crate, kies 'Open Lid' uit het menu dat tevoorschijn komt, waarna er een oranje cirkel zich om de Crate heen begint te vormen.

3.)Tegelijkertijd hoor je zachte muziek. Luister even naar deze muziek en waneer het je gaat vervelen druk je op 'Mute' in het menu.

4.)Zorg er voor dat de oranje cirkel binnen je eigen land valt, waar je de spullen, zoals de Dens, Homes, Food, etc., kan rezzen.

5.) Wanneer de oranje cirkel binnen het gedeelte van je land valt en je hebt rez rechten, kies dan 'Rez Homes', nu zie je de Home of Homes op de grond verschijnen.

6.)Kies nu 'Rez Food', je ziet nu ook het eten op de grond terecht komen.

7.) Tenslotte kies je of 'Rez 1 Den' of 'Rez All Dens' om automatisch alle ongeboren Fennux dens op de grond te rezzen.

8.)Pak de HUD door op 'Get HUD' te klikken, na een paar seconden verandert het menu en kan je op 'Get Hydrater' klikken, zodat je die ook krijgt.

9.) Neem de Redelivery portal door op 'Get Portal' te klikken, deze portal geeft je toegang tot het herlevering systeem van de Fennux, wanneer er iets fout zou gaan in SL op lange termijn.

10.)Sluit de deksel.


HET IN GEBRUIK NEMEN VAN JE OFFICIÀLE FENNUX HUD


Je kan nu de hud dragen/vastmaken aan je avatar. De HUD zelf zie je aan de bovenkant in het midden van je scherm. Wanneer je ziet dat de witte zwevende tekst op de HUD niet goed in het midden staat, volg dan deze eenvoudige instructies om de tekst netjes op je HUD te krijgen, het maakt niet uit hoe groot je beeldscherm is:

1.) Zorg er voor dat je HUD op de "ME" Tab staat en zoek in de rechterbovenhoek naar een kleine set van blauwe pijlen. Deze pijlen zijn verborgen om een geheel met de achtergrond van de HUD te vormen.

2.)Zie je deze pijlen niet in de rechterbovenhoek? Klik dan met je rechter muis knop op de HUD en ga in edit dan schuif je de HUD naar beneden, tot dat het beter op je beeldscherm past. Wanneer je de set van blauwe pijlen ziet, stop dan met het editten van de HUD en ga door met stap 3.

3.)Klik op de pijl die naar boven wijst, of op de pijl die naar beneden wijst in de rechterbovenhoek. De witte zwevende tekst op de HUD moet dan langzaam naar beneden of naar boven schuiven om het precies in het midden te laten passen.

Dat is alles wat je moet doen. Nu kan je op een Fennux klikken om informatie te krijgen, te configureren en met een Duel Arena om met ze te duelleren..


FENNUX HOMES & HOME PLAATSEN


Het is belangrijk om de Home naast een etensbak te plaatsen (behalve wanneer je 'Reserve Food' gebruikt, oftewel Server Eten). Je kan op een Home klikken om de range/radius te veranderen, standaard staat de range/radius op 5 meter.

Homes hebben meerdere opties. Wanneer je op een Home klikt krijg je een menu met het volgende:

Unlink - Koppel de Fennux los van de Home.
Breeding Off/On - Zet het automatisch fokken van compatible, niet gepaarde Fennux aan of uit voor de Fennux op desbetreffende Home.
Hover Off/On - Het aan of uitzetten van de zwevende tekst boven de Home.
Show Range - Deze optie laat een cirkel zien hoe groot de ruimte om de Home is, waar de fennux zich in kan verplaatsen.
Activity - Deze optie geeft aan hoe actief de animaties zijn van de Fennux die gekoppeld zijn aan de Home.
Access - Wie kan een Fennux linken aan jouw Home? Pack leden, Eigenaar, Groep leden, of Iedereen.
Volume - Hoe hard kunnen de geluiden van de Fennux zijn?.
Find Fennux - Wanneer je niet in staat bent om een Fennux die gekoppeld is aan een Home, te vinden.
Range - Zet het bereik van de ruimte van de gekoppelde Fennux, waarin hij kan lopen.

Wanneer je Fennux Homes plaatst, klik dan "Show Range" op de Homes. Dan zal je een circel tevoorschijn zien komen, die je kan helpen om de Homes op de juiste afstand van elkaar te plaatsen. Zorg ervoor dat je Fennux altijd binnen 20 meter van een etensbak is, om er van te kunnen eten.

Wanneer de Homes allemaal op de juiste manier geplaatst zijn en binnen het bereik van het eten staan, dan kan je starten met het koppelen van de Fennux dens.


PRE-KOPPELING FENNUX DENS


Fennux dens zijn er in 2 verschillende structuur varianten. "grijs met rose highlights" and "grijs met blauwe highlights". Rose is het Fennux vrouwtje en blauw is het Fennux mannetje.

Het sleutelwoord is "Het tegenovergestelde trekt aan". Mannetjes kun je paren met vrouwtjes, zolang de Fennux geen directe familie van elkaar is. De enige uitzondering van de regel is "Aggressie".

Kijk boven de Fennux den, en zorg dat de gekleurde zwevende tekst (wit, geel, of blauw) anders is dan de gekleurde zwevende tekst boven de den die je wilt paren. Wanneer de zwevende tekst dezelfde kleur is, dan kan je ze niet paren en moet je een andere kleur den zoeken. Er zijn 3 kleuren welke je kan paren als aggressie, Tame is blauw, Wild is geel en Neutral is wit.

Juiste keuze van een paring:
Neutral met Wild en Tame
Tame met Neutral en Wild
Wild met Neutral en Tame

Verkeerde keuze van een paring:
Wild met Wild
Tame met Tame
Neutral met Neutral

Waarom doen we dit? Er zijn een heleboel redenen, het belangrijkste is dat het 66% kans geeft voor compabiliteit, wat mensen aanmoedigt om de tweede markt te betreden, maar ook om fokkers een uitdaging aan te bieden.

Wanneer je je Fennux dens hebt voor-gepaard - dan is het tijd om ze geboren te laten worden! We raden je aan om 2 voor-gepaarde Fennux dens naast elkaar bij de Home te leggen, totaal 4 voor-gepaarde Fennux aan elke kant van een Home. (Noord, Zuid, Oost, West) zodat het een klein kruis maakt op de grond, ga nu naar de volgende stap van deze instructie.


DE GEBOORTE VAN JE FENNUX


ZORG ER VOOR DAT JE FENNUX BINNEN HET BEREIK VAN EEN FENNUX HOME IS VOORDAT JE VERDER GAAT.!

Klik op je Fennux den en houdt de muisknop 2 seconden vast, dan loslaten. Elke keer wanneer je klikt en de muisknop even vasthoudt komt er een menu tevoorschijn.

Je kan de zwevende tekst uitzetten, of je kan "Give Birth" kiezen in het menu, om de Fennux geboren te laten worden.

Kies nu "Give Birth" op het mannetje en vrouwtje. Meestal doen we dit op alle 4 paren tegelijkertijd, maar die keuze is aan jou

Nadat je Give Birth hebt geklikt, moet je NOG EEN KEER op de den klikken. Dit maakt de geboorte definitief, want misschien had je per ongeluk twee keer te snel in het menu geklikt. :) Sommige mensen raken in de war, denken dat de 60 seconden een wachttijd is, totdat de Fennux automatisch geboren wordt. Dat is niet waar! Het is de aftelling voordat de den weer in normale staat terugkeert en de geboorte geannuleerd wordt. Wanneer je de tweede keer niet klikt wordt de Fennux niet geboren - dus je MOET nog een keer binnen 60 seconden op de den klikken zodat de Fennux geboren kan worden. Het is een 3-klik proces. (Klik en muisknop vasthouden, Klik Give Birth, Klik den)


JE FENNUX AUTOMATISCH LATEN FOKKEN


Wanneer je geen zin hebt om elke keer weer de Fennux te paren, dan kan je de 'Automatic Breeding' keuze gebruiken op de Homes! Je hoeft alleen maar 8 bij elkaar passende Fennux op een Home te zetten (De beste opstelling is dat alle mannetjes dezelfde aggressie hebben en de vrouwtjes de tegenovergestelde aggressie van de mannetjes, met die garantie krijg elke 5de dag 4 nakomelingen) zet dan 'Automatic Breeding: ON' via het menu systeem op het Home. DIT IS HEEL BELANGRIJK, zorg er voor dat de Home op Automatic Breeding On staat, anders kunnen je niet gepaarde Fennux niet met elkaar paren


JE GEBOREN FENNUX PAREN


Dit is het gemakkelijke gedeelte, de Fennux paren. Wanneer je de Fennux paart - dan blijven ze voor altijd een paar, tenzij je de paring verbreekt met je Fenux HUD.

1.)Klik op 1 van de 2 Fennux, waarmee je wilt fokken.
2.)Wanneer je dat doet kijk je naar de INFO Tab, verander deze Tab door op de "CONFIG" Tab te klikken.
3.)Klik dan op de "Choose Mate" knop.
4.)Klik nu op de andere Fennux, waarmee je de geselecteerde Fennux wilt paren, klik op Yes om te bevestigen
5.)Nu zijn de 2 Fennux gepaard met elkaar.

Het is eigenlijk heel simpel. Hou in gedachten dat je een Fennux NIET hoeft te paren om te fokken, maar wanneer een Fennux ongepaard is, dan moet je hem op een Fennux Home zetten die 'Automatic Breeding: ON' heeft aanstaan om te fokken. Als automatisch fokken uit staat, dan zal de Fennux niet paren - tenzij ze gepaard staan natuurlijk.


FENNUX FOKKEN SAMEN MET EEN VRIEND


Je kan met de Fennux van je vriend paren. Het enige wat je vriend moet doen, is aanwezig te zijn met de Fennux en zijn/haar HUD te dragen.

Herhaal hetzelfde als wanneer je je eigen Fennux paart, alleen moet je je vriends Fennux als laatste klikken. De HUD zal je vriend om een bevestiging vragen - wanneer je vriend 'YES' op zijn hud heeft geklikt, daarna moet jij het ook nog bevestigen met YES en dan is de paring succesvol.

DE FENNUX HOEFT NIET OP DEZELFDE LOCATIE TE BLIJVEN. Je hoeft alleen maar de vrouwtjes Fennux iedere 5 dagen op de grond te rezzen (als je die draagt), omdat ze elke 5de dag een den produceerd. Je kan de gepaarde Fennux van elkaar gescheiden houden, zolang ze maar genoeg eten hebben. Wanneer ÈÈn van de Fennux ziek wordt, voordat ze hebben gepaard, dan zal er geen paring plaatsvinden - het is tussen jou en je vriend om er zeker van te zijn dat de Fennux allebei goed eten, dit zorgt voor een betere paring ervaring - ook met lange afstand paren kunnen jij en je vriend van je eigen Fennux genieten en zo wachten op de den.

De eigenaar van het vrouwtje zal altijd de Den krijgen, dit moet je niet vergeten.


LOSKOPPELEN VAN DE FENNUX


Het is hetzelfde als het bovenstaande, klik je levende Fennux, klik op de 'CONFIG' Tab op de HUD, en dan klik je op 'Separate Pair'.


JE FENNUX CONFIGUREREN


Klik op een Fennux, dan klik je op "CONFIG" op de HUD om de CONFIG Tab tevoorschijn te halen.

CHANGE NAME - Hiermee verander je de naam van je Fennux, zodat iedereen kan zien wat zijn/haar naam is.
ETERNAL PET - Wanneer je een Eternal Pet Crystal hebt, kan je je Fennux in een huisdier veranderen die nooit meer hoeft te eten en voor altijd blijft leven!
TOGGLE MARKET - Klik op deze knop zodat de Fennux "FOR SALE" wordt gezet op de Web Markt.
CHOOSE MATE - Klik op deze knop, daarna klik je een andere Fennux om ze te paren.
SHOW PAIRING - Klik op deze knop zodat je kan zien welke Fennux met elkaar gepaard zijn, het is heel erg makkelijk want je ziet de twee Fennux in een oranje wolk.
SEPARATE PAIR - Klik op deze knop en je kan twee Fennux van elkaar scheiden, zodat je ze daarna kan paren met een andere Fennux.
REBUILD FENNUX - Klik op deze knop alleen als je nog niet "RESET" als eerste geprobeerd hebt, deze optie laat je Fennux zichzelf opnieuw opbouwen en eet gelijk ÈÈn Kibble van het eten.
INSTANT HEAL - Wanneer je een Healer Den hebt, kan je in ÈÈn keer je Fennux beter maken als hij ziek is, inplaats van wachten tot hij/zij vanzelf beter wordt.
ETERNAL MERGE - Je kan je Fennux voor altijd laten verdwijnen met Eternal Merge, jij krijgt dan al de FNX punten die de Fennux heeft opgebouwd.
RESET - Wanneer je op deze knop drukt, reset je alle scripts in de Fennux, de meeste problemen worden op deze manier opgelost.
UNLINK - Druk op deze knop om je Fennux los te maken van zijn huidige Home.

Er zijn een heleboel configuratie opties, probeer ze allemaal uit, om meer over ons produkt te leren.


CRAFTING RECIPES


Wanneer een Fennux 4 ‡ 5 dagen oud is, zal hij beginnen met het opgraven van recepten, elke 5 dagen ÈÈn deel van een recept. Je vind ze met fonkelende sterretjes op de grond en zijn doorzichtig. Je moet op het recept klikken zodra je er ÈÈn vindt, zodat de timer stopt die er voor zorgt dat het recept zichzelf binnen een bepaalde tijd vernietigt. Wanneer je op een recept klikt zie je op je HUD een groene tekst dat betekent dat het hier om een geldig recept gaat. De fonkelende sterretjes stoppen en het recept is niet langer doorzichtig.

Verzamel deel A, B, C en D van ieder recept met hetzelfde nummer, en lees daarna wat je nodig hebt aan Fennux ingredienten, dan breng je alle 4 de delen van het recept en alle ingredienten naar de Crafting Machine (deze kan je vinden op de OfficiÎle Fennux Sim).Fennux Winkel) Rez daar alles wat nodig is en trek aan de hendel in het midden van de machine. Wanneer alles goed gaat, begint er een animatie en zie je dat al je Fennux verdwijnen. Een paar seconden later krijg je een splinternieuwe Mystery Regio Fennux Den aangeboden, accepteer deze en hij verschijnt in je inventaris.

Het is een gewone Fennux Starter Den, alleen de coat verschilt van de normale starters. Je kan deze Den als elke andere Fennux Den rezzen en uit laten komen, bekijk op je gemak je nieuwe Fennux. :)


DUELING


Dueling is eenvoudig. Alles wat je nodig hebt om te beginnen is een "Dueling Arena", een levende Fennux, een vriend met een levende Fennux (of een NPC Fennux).

1.) Rez de Dueling Arena.
2.) Rez je levende Fennux op de Arena.
3.) Laat je vriend zijn levende Fennux op de Arena rezzen (of rez een NPC Fennux).
4.) Klik op de Dueling Arena en vraag je vriend om ook op de Arena te klikken (behalve wanneer je een NPC Fennux gebruikt).
5.) Het duel start gelijk in twee keer klikken! (2 van jou, of 1 van jou en 1 van je vriend).

Alles wat je moet doen is wachten totdat de circelvormige timer op je HUD langzaam aftelt, druk dan op ÈÈn van de 3 behendigheids knoppen en begin je tegenstander aan te vallen. (Spellcast, Claw Attack, Roll Attack) Elke behendigheid kan verschillende "schade" toebrengen, soms heb je kans om meer "schade" toe te brengen als je een zwakke aanval gebruikt, anderen zijn weer meer in evenwicht en voorspelbaar.

Elke behendigheid keert zich tegen hemzelf, heeft een zwakheid tegen een andere behendigheid, maar kan ook sterker zijn. Spellcast verslaat Claw Attack, Claw Attack verslaat Roll Attack, Roll attack verslaat Spellcast. Het lijkt veel op 'Rock, Paper, Scissors' - wanneer je weet hoe je dat moet spelen, dan weet je ook hoe dit spel werkt.


WEB MARKT


Je kan je Fennux te koop plaatsen op deWeb Marktdit kan gratis, gebruik de volgende stappen in-world:

1.)Klik op de levende Fennux of Fennux den, die je op de Web Markt wil laten zien.
2.)Klik op "CONFIG" op de HUD
3.)Klik op "Toggle Market" op de CONFIG Tab.
4.)Het zal je vragen of je deze Fennux op de Web Markt wil plaatsen, klik dan "YES". om te bevestigen
(Als je Market Tokens hebt, zal je ook 1, 2, 3 of 4 in local chat moeten intikken om aan te tonen hoeveel weken je de Fennux op de Web Markt wilt laten staan. Klik op "YES" wanneer je klaar bent met typen in local chat

Wanneer je dit gedaan hebt, zal je Fennux op de Web Markt staan.(Vergeet niet om je Fennux te koop te zetten in edit) Wil je niet meer dat je Fennux op de Web Markt staat, gebruik dan hetzelfde proces om je Fennux van Web Markt af te halen.

Wanneer iemand je Fennux koopt, dan zal automatisch je Fennux van de Web Markt verwijdert worden.


HYDRATER (HAND HELD)


Wanneer je de Fennux handmatig Hydrate, 1 keer per 24 uur, tot 2 keer per 5 dagen, en in de hovertext verschijnt Fennux Hydration "2 of 2", wanneer je Fennux dan een den krijgt dan heb je een kleine kans op een betere Den dan wanneer je ze niet Hydrate. Dit kan betekenen hogere tier coats, hogere tier traits, etc. De ouders van de baby krijgen ook FNX punten nadat ze een Den hebben gemaakt. (FNX Punten is onze virtuele valuta welke gebruikt kan worden om Fennux Accessoires mee te kopen.)

1.)Maak de "Hydrater" aan je avatar vast, gewoon toevoegen (add) of dragen (wear).
2.)Klik op een maximale afstand van 3 meter op de levende Fennux die je wil hydraten.
3.)Die Fennux is nu 1 keer successvol gehydrateerd, Klik de Fennux over 24 uur nog een keer om hem voor de tweede keer te hydraten.

Je kan de hydrator ook uit zetten, terwijl je hem blijft dragen, je klikt dan gewoon op de hydrater "ON" of "OFF".

(HYDRATEREN IS NIET VEREIST! MAAR OPTIONEEL!)


HYDRATED HOMES


Je kan 8 Fennux aan een Hydrated Home koppelen en als een gewone home gebruiken.

Het enige verschil is dat een Hydrated Home automatisch je 8 Fennux periodiek zal hydraten. Gewoon aan het home koppelen en ontspannen! :) Het kan enige tijd duren voordat de de Fennux volledig lijkt gehydrateerd, dit is normaal, de hydration home hoeft alleen ÈÈn keer per dag op te treden om je (tot) 8 gekoppelde Fennux volledig te hebben gehydrate.

(HYDRATEREN IS NIET VEREIST! MAAR OPTIONEEL!)


Constructable Hydrated homes


From V2.0, the Fennux will have ability to construct the constructable homes that can be purchased through our vendors. These homes look like a rock or a platform before Fennux starts constructing it and wont be usable as a real home till it is fully constructed. For the Fennux to dig up sticks to construct the home, they should already be linked to another home and should be doing animations (not on activity 0 or market mode etc). Pet wont be able to dig up sticks to construct the home. On an average one Fennux can dig up 1 stick per day. So if your home needs 8 components and if you hav 2 Fennux, it could take about 4 days for the construction of home to be completed. The constructable home should be with in 20 meters of those Fennux.


REDELIVERY PORTAL / SELF-SERVICE REDELIVERY


Wanneer je de "Redelivery Portal" op de grond rezzed kan je de "Fennux herlevering" van My Fennux account gebruiken. Je kan de Portal in de Fennux Crate vinden.

DEEL 1 (WEBSITE):
1.) Gewoon bezoeken Fennux RedeliveryAls je nog niet ingelogged bent - dan graag inloggen aub
2.) Type de ID van een bekende, vermiste Fennux. (Al je Fennux ID's zijn genoteerd op deLive Fennux en Fennux Dens pagina s
3.) Druk op de "Redeliver" knop en wacht op het bericht dat tevoorschijn komt in je web browser.

DEEL 2 (IN-WORLD):
1.) Wanneer je de 'Redelivery Portal' nog niet gerezzed hebt, rez deze dan nu op de grond.
2.) Klik op de 'Redelivery Portal' en druk op 'Sync' op het menu wat tevoorschijn komt.
3.) Klik dan of 'Fennux' of 'Dens' op het volgende menu om de Fennux/Dens automatisch geleverd te krijgen.
4.) Kijk hoe de 'Redelivery Portal' de vermiste levende Fennux / Fennux Dens voor je ogen rezzed.

Iedere gebruiker krijg een bepaald aantal redelivery credits. Als je er meer nodig hebt, dan moet je even een ticket aanmaken


ETERNAL PET CRYSTAL


Je kan een "Eternal Pet Crystal" kopen bij de Fennux Winkel locatie, Dit is een uitleg over hoe de crystal te gebruiken:

Rez de crystal dichtbij je Fennux. Klik op de Fennux waar je een 'Eternal Pet' van wilt maken. Klik op de 'CONFIG' tab op je Fennux HUD, druk dan op 'Eternal Pet' (Kijk uit vergis je niet met Eternal Merge!!!!), kijk dan hoe de hover tekst verandert in de tekst dat je Fennux nu een 'Eternal Pet' is. Vanaf nu heeft je Fennux geen eten meer nodig, om hem bij je te houden, maar denk er aan je kan deze Fennux ook niet meer fokken!


HEALER FENNUX / ZIEKE FENNUX GENEZEN MET ETEN


Als je Fennux ziek wordt (omdat het niet genoeg eten heeft), heb je twee opties:

1.) Start weer met het eten geven van je Fennux, en zes dagen later zal je Fennux weer genezen zijn (maar je bent dan wel 1 offspring kwijt).
2.) Koop een Healer Fennux om je Fennux direct te genezen, zodat je weer gelijk kan fokken.

Wanneer je hebt besloten om de Healer Fennux te gebruiken, dan hoef je deze alleen maar te kopen op onze locatie, rez de "Healer Den" dichtbij je zieke Fennux, klik op de zieke Fennux en druk op de "CONFIG" tab op je Fennux HUD, druk dan op "Instant Heal". Kijk hoe de Healer Fennux tevoorschijn komt, naar je zieke Fennux toeloopt, het geneest en dan weer wegloopt en verdwijnt in een regen van sterren.Fennux Winkel


ALGEMENE FEITEN


De Fennux heeft veel verschillende coats en traits, die je ontdekt wanneer je met de nakomelingen fokt.

Max Size (grootte), Coat (Vacht), Ears (Oren), Tail (Staart), Hair (Haar), Eyes (Ogen), Whiskers (Snorharen), Aggression (Aggressie), en Dueling Tier (Duel Rang) zijn allemaal dingen die je Fennux kan krijgen.

De Fennux graven nu en dan recepten op. Je moet zeker ÈÈn keer op een recept klikken om de sterretjes te laten verdwijnen ze zijn dan ook niet meer transparant en de timer stopt, zodat het recept niet verdwijnt na 12 - 24 uur. De Fennux blijft recepten opgraven wanneer het gezond is en eet. Als je denkt dat de recepten teveel prims verbruiken, kijk dan eens uit naar een recepten organiser, gemaakt door een derde partij, wij bieden geen ondersteuning voor deze tools - maar een groot aantal van onze gebruikers hebben beweerd dat ze de moeite waard zijn.


Ben je klaar met het lezen van dit gedeelte?
(Terug naar boven)

Fennux Fokkers Informatie


EÈn ding om in gedachten te houden, is dat een nakomeling voor een belangrijk deel wordt bepaald door de moeder en vader (ouders), deels door de grootouders en een beetje door de overgrootouders. Dit betekent dat er 14 Fennux nodig zijn om te beslissen wat de nakomeling zal worden.Tier(rang) (Coats) Fokken


Alle Fennux hebben een potentiÎle kans om een rang omhoog te gaan. Als je een paar "Tier 2" samen fokt (die ook allemaal "Tier 2" in zijn ouders en grootouders heeft), zul je waarschijnlijk merken dat ze een "Tier 2" produceren. De enige uitzondering op deze regel is dat als je geluk hebt en de nakomeling naar "Tier 3" gaat. Het is alleen mogelijk om omlaag te gaan naar "Tier 1", wanneer in de achtergrond van de ouders "Tier 1" voorkomt. Ouders spelen altijd een belangrijke rol van wat voor nakomelingen er gaan komen, ook de groot- en overgrootouders helpen bij de uitkomst van de nakomeling. Een ander aspect hierbij is, dat wanneer je verschillende coats fokt (bijvoorbeeld tier-1 coat en tier-4 coat) hier de tier-2 en tier-3 coats ook in de nakomelingen kan verwachten. Het is ten sterkste aan te raden om geen verschillende regio ouders te gebruiken, wanneer je een T2 Fennux nakomeling wilt. Bijvoorbeeld: Blender + Foxy = Riskant resultaat! Hoewel er sprake is van een risico, kan er ook een beloning zijn. Hoe meer T2 Fennux in de achtergrond van de ouders, hoe beter. Het is mogelijk om een T1 nakomeling te krijgen van T2 Fennux ouders. Er is minder kans op een T1 nakomelijk wanneer er heel veel T2's in de achtergrond zitten.


Fokken op Regio


Wanneer je een Regio Amazon Fennux (zoals de Chomper) wilt fokken, dan kan je het beste een paar Amazon Chompers met elkaar paren, die ook de Amazon Chomper grootouders hebben, maar ook de grootouders. Hoe meer Amazon Chompers in the achtergrond, hoe beter. Wanneer je een paar Western Fennux samen paart en ze hebben een Amazon Chomper in de achtergrond, dan geldt de regel dat de 'ouders voor een groot deel bepalen wat voor nakomelingen er komen', de grootste kans is dat het de Western gaat worden. Er zijn verschillende manieren om Fennux samen te paren, om dan de Amazon Chomper uit de achtergrond te krijgen (vooral als je weet dat de Amazon Chomper in de achtergrond is van beide Fennux), je moet gewoon experimenteren en je bevindingen analyseren.


Staart, Oren en Haar Fokken


Als je een nakomeling met een trait in zijn staart, oren of haar wilt maken, dan moet je er zeker van zijn dat de beide ouders dezelfde soort trait in de achtergrond hebben. Als je bijvoorbeeld een "Wolf Tail" wilt, en de ouders hebben geen Wolf Tail in de achtergrond, dan kan je er zeker van zijn dat je geen Wolf Tail krijgt op je nakomelingen. Maar, als de moeder en vader onbekende "ouders", onbekende "grootouders" en ook onbekende "over-grootouder" hebben, dan is het toch mogelijk om een "Wolf Tail" te krijgen (ouders, grootouders en over-grootouders van starters hebben onbekende verborgen traits). De beste manier om een "Wolf Tail", of elk van de andere staart, oren of haar traits te krijgen, is om "Wolf Tail" ouders te gebruiken, nog beter is wanneer de grootouders en over-grootouders ook een "Wolf Tail" hebben, dit noemen we "pure Wolf Tail" ouders. Hoe meer "Wolf Tail" in de achtergrond, hoe beter de kansen zijn om ook weer een "Wolf Tail" te krijgen. De enige uitzondering van deze regel is wanneer je geluk hebt en de nakomeling een volgende type staart krijgt (upgraded tier). Natuurlijk geldt dit ook voor het haar en oren. Een ander aspect om te overwegen is, wanneer je verschillende tiers van de staarten mengd (bijvoorbeeld "tier 1" staart en "Tier 4" staart) dan kan je ook een "Tier 2" en "Tier 3" staart in de nakomeling verwachten.


Ogen en Snorharen Fokken


Ogen en Snorharen zijn gelijk aan staart, oren en haar fokken, behalve dat ze niet perse in de ouders of hun achtergrond hoeven voor te komen om de volgende tier te krijgen. Bijvoorbeeld, een moeder die "Longest Whiskers" heeft kan het aan de nakomeling geven, ook al heeft de vader geen "Longest Whiskers" en ook niet in zijn achtergrond. Dus beschouw dit als vergeving gezind, wanneer de nakomelingen (dens) zijn gemaakt door een paar Fennux. Je hebt natuurlijk een grotere kans wanneer beide ouders zelf-, of in hun achtergrond dezelfde ogen en snorharen hebben, om dit weer door te geven aan hun nakomelingen. Het is beter om de Fennux zo puur mogelijk te maken, dan heb je minder kans op een onverwacht resultaat van de nakomeling. Hetzelfde geldt voor snorharen, want om zeker te zijn om weer "Short Whiskers" te krijgen, moet je een andere Fennux zien te vinden die ook "Short Whiskers" heeft, en natuurlijk helpt het wanneer de grootouders en over-grootouders ook deze snorharen hebben, om zeker te zijn van een nakomeling ook weer met "Short Whiskers".

Er zijn nog zat ogen en snorharen over om te ontdekken. Er zijn verborgen manieren om Fennux te paren en nieuwe ogen te vinden, door verschillende ogensoorten te combineren, maar ook door verschillende snorharen met elkaar te combineren. Probeer gewoon verschillende combinaties met paren en kijk of je een nieuw oog of snorharen ontdekt.


Grootte fokken


Grootte fokken is eenvoudig en gebaseerd op de ouders (en natuurlijk de grootouders en de over-grootouders), wanneer je groter wilt proberen, paar dan een paar Fennux die een grotere maat hebben (tenminste 7 of boven de maximale grootte). Wanneer je kleiner wilt, paar dan twee zo klein mogelijk samen (tenminste 5 of minder de maximum grootte). Wanneer je grootte 12 en 0 paart zal de grootte heel verschillend zijn.


Fokken op Aggressie / Pupil Vorm


In tegenstelling tot al het andere is het fokken van Aggressie en Pupil vorm 100% voorspelbaar. Alle Tame Aggressie Fennux hebben verwijde Pupillen, alle Wild Aggressie Fennux hebben spleet Pupillen en alle Neutral Aggressie Fennux hebben neutrale Pupillen. Wanneer je een Tame met een Wild fokt, zal je altijd een Neutral krijgen met neutrale pupil vorm. Welke 2 aggressies je ook paart de nakomeling zal altijd de ontbrekende aggressie van de ouders zijn. Wanneer je een Tame en Neutral paart, krijg je altijd een Wild met spleet pupil vorm, het is dus eigenlijk heel simpel.


Dueling Tier Fokken


Als je een Fennux wilt met een hogere Dueling Tier (1 of 3 inplaats van 1 of 2), dan zal je altijd met een Fennux die een maximum dueling tier heeft moeten dueleren. Bijvoorbeeld je hebt een paar Fennux die alletwee '1 of 2' als duel tier hebben. Dit betekent dat hun maximum tier 2 is en begint met 1. Je moet met deze Fennux tot hun maximum tier dueleren, totdat hun status '2 of 2' inplaats van '1 of 2' laat zien. Wanneer je ze tot '2 of 2' hebt gekregen, dan kan je ze samen fokken en heb je een grotere kans op meer ('1 of 2') nakomelingen, inplaats van '1 of '1 wat de meest gewone dueling tier is, maar je hebt ook kans op een '1 of 3' nakomeling, dit betekent dat de maximum tier omhoog is gegaan. Dit is de enige manier om de dueling tier van je Fennux te verhogen. De Dueling tier van de nakomeling hangt af van de dueling tier van de ouders alleen (niet de max dueling tier). Het hoogste is de beste!


Ben je klaar met het lezen van dit gedeelte?
(Terug naar boven)

Handwerken & Wensput Gids


We hebben meerdere methodes om Fennux Dens / Levende Fennux in een meer gewilde Fennux te veranderen. Als je gebruik maakt van de Wishing Well dan kan je 12 Fennux Dens in 1 Limited Edition Fennux veranderen. Een ander alternatief is wanneer je gebruik maakt van de Crafting Machine je 4 tot 8 levende Fennux kan veranderen in 1 Mystery Regio Fennux, hou in gedachten dat met de Crafting Machine de fokker eerst de 4 delen van hetzelfde recept moet vinden, wat met de Wishing Well niet nodig is.GEBRUIK VAN DE CRAFTING MACHINE


Je moet een volle set van een recept verzamelen voordat je door kan gaan. Bijvoorbeeld, wanneer je een heleboel T1 Fennux hebt, dan zal je Fennux geen moeite hebben met het opgraven van Recipe 1A, Recipe 1B, Recipe 1C en Recipe 1D. Sommige delen van het Recept zijn zeldzaam, je kan het ontbrekende deel kopen of ruilen met andere gebruikers. Nadat je een complete set hebt gevonden te weten "Recipe 1A, 1B, 1C and 1D" en je hebt 2 Desert Coat Fennux en 2 Static Coat Fennux lees dan verder.

1.) Ga naar De Fennux Sim en vind een beschikbare Crafting Machine, deze staan onderaan de bergen.

2.) Rez alle 4 de recept delen (1A,1B,1C,1D) binnen de afzetting, ook de nodige levende Fennux moet je binnen de afzetting rezzen. (Wanneer de Fennux nog in de den zitten, laat ze dan eerst geboren worden.)

3.) Klik de hendel die in het midden van de Crafting Machine zit en als alles goed gaat begint hij te draaien. Na een paar seconden krijg je een inventaris aanbieding. Accepteer dit

Je hebt nu een Den in je Object Folder in je Second Life Inventory "Fennux Crafting Den" geheten, je kan deze rezzen en gebruiken als elke andere Fennux Den.


GEBRUIK VAN DE WISHING WELL


De Wishing Well heeft geen recepten nodig om een nieuwe Fennux te maken, alleen 12 Dens. Hou in gedachten dat je geen levende Fennux in de Wishing Well kan gooien, je moet hier 12 Dens voor gebruiken. Je moet 12 Fennux Dens hebben voordat je verder kan gaan.

1.) Ga naar De Fennux Sim en vind een beschikbare Wishing Well, deze staan onderaan de bergen.

2.) Rez alle 12 Fennux Dens binnen de afzetting en probeer ze op de 12 panelen te rezzen. (Nog een keer, dit moeten Fennux Dens zijn, geen levende Fennux.)

3.) Klik op de Wishing Well en na een paar seconden krijg je de vraag om "YES" or "NO" te zeggen om te bevestigen, klik "Yes" om door te gaan.

4.) Je krijgt een inventaris offer. Accepteer deze!

Je hebt nu een Den in je Objects Folder van je Second Life Inventory genaamd een "Fennux Wishing Well Den". Je kan deze Den als elke andere Fennux Den rezzen en uit laten komen.


Ben je klaar met het lezen van dit gedeelte?
(Terug naar boven)

Fennux Dueling Gids


Een van de meest interessante eigenschappen van de Fennux is het Dueling Spel, dat gespeeld kan worden met 2 Fokkers. Alles wat je nodig hebt om te beginnen is een levende Fennux, een vriend met een levende Fennux, een Dueling Arena en natuurlijk moeten beiden de Fennux HUD gebruiken, die gratis te verkrijgen is. Je kan ook alleen het spel spelen door een NPC te kopen of die van iemand anders te gebruiken die je kan vinden op de meeste Sponsor SimsGEBRUIK VAN DE DUELING ARENA


Ga naar ÈÈn van onze Sponsor Sims of koop je eigen Dueling Arena (het maakt niet uit welke je koopt) en rez de Arena op een plek waar je rez rechten hebt. Wanneer je samen met je vriend bij een Dueling Arena bent en samen een Fennux hebt (een Eternal pet kan ook dueleren) en jullie dragen allebei je Fennux HUD, dan kan je doorgaan.

1.) Jij en je vriend moeten alle twee je Fennux rezzen op de Dueling Arena.

2.) Klik de Arena ÈÈn keer en laat je vriend ook ÈÈn keer op de Arena klikken.

3.) Jullie HUDS zullen nu naar de Dueling Tab gaan en het Dueleren kan nu gaan beginnen.

4.) Jij en je vriend moeten of "Claw Attack", "Roll Attack", of "Spell Attack" kiezen (wat heel veel lijkt op het spel Rock, Paper, Scissors). Herhaal dit met je vriend door iedere ronde op ÈÈn van deze aanvallen te klikken

Na een tijdje zal ÈÈn van jullie het Duel winnen, of het is gelijk spel. Je mag zo vaak spelen als je wilt en met wie je wilt.


GEBRUIK VAN DE NPC FENNUX


Ga naar ÈÈn van onze Sponsor Sims of koop je eigen Dueling Arena (het maakt niet uit welke je koopt) en rez de Arena op een plek waar je rez rechten hebt. Als je bij een Dueling Arena bent gekomen met je levende Fennux, je NPC Fennux en je draagt je HUD kan je doorgaan.

1.) Je moet en je levende Fennux en je NPC Fennux op de Arena rezzen.

2.) Klik ÈÈn keer op de Arena, wacht tot een van de Fennux in positie springt, klik dan nog een keer op de Arena en wacht weer even.

3.)De Fennux moeten beiden nu op hun goede positie staan en je HUD is verandert naar de Dueling tab, wat het Dueleren start.

4.) Je moet of "Claw Attack", "Roll Attack", of "Spell Attack" aanklikken (het lijkt erg veel op het spel Rock, Paper, Scissors.) Klik op deze om de aanval elke ronde te herhalen.

Na een tijdje zal een van de Fennux het Duel winnen, of het is een gelijk spel. Je mag zo vaak als je wilt met je NPC Fennux het spel spelen en de NPC Fennux heeft nooit eten nodig, het is gelijk aan een Eternal Pet.


Ben je klaar met het lezen van dit gedeelte?
(Terug naar boven)

Home    My Fennux    Web Market    Scoreboards    Buy Now    Features    Support    Lore    Jobs    Team Fennux    News    Privacy Policy    Terms of Use
©2012-2024 Lexi Games LLC - All rights reserved.
"Fennux" / "Team Fennux" / "The Fennux Logo" are all unregistered trademarks of Lexi Games. (Also the creator of Kreatures & Fawns)
Second Life is a registered trademark of Linden Research, Inc. We are not directly affiliated with Second Life.